Kalender, Nyheter

Sommerleiren 2020

Årets sommerleir finner sted fra torsdag 6. august til søndag 9. august, og er både en sportslig og sosial leir for fektere fra flere klubber. Leiren passer like godt for de helt ferske, som de som har fektet i mange år.

Bergens Fekteklubbs leir i vakre Ulvik fungerer som en innledning på høstsesongen, og er en super kick off etter en lang sommer.

Lokaliteter
Ulvik ligger en ca. 2 timers kjøretur fra Bergen. Det er også mulig å ta tog til Voss og buss derfra.

Bergens Fekteklubb har arrangert fekteleir i Ulvik i over 20 år og har sterk tilknytning til den nydelige bygden. Stedet er et populært turistmål om sommeren og akkurat passelig stor for å skape trygge rammer for våre fektere. 

I vakre Ulvik blir det tid til uteaktiviteter og hyppige dukkerter i fjorden. Vi pleier også å legge ut på en liten fjelltur tidlig lørdag ettermiddag. Da er appetitten skjerpet før den store grillfesten.

Informasjonen fortsetter under bildet.

Fekterne bor på Brakanes skule, hvor fekterne har treningen i den nye idrettshallen vegg i vegg. Bespisningen, med både frokost og  varm lunsj og middag, er på samfunnshuset (Elvatun) rett ved skolen. Vi oppfordrer også foreldre og søsken til å tilbringe noen herlige dager i Ulvik, og har reservert noen ekstra rom på Gartnerskolen til foreldre.

Aktiviteter og program
Leiren har to formål:  det ene er å gi fekterne en god start på sesongen og ”komme i gang igjen” etter en lang sommer. Like viktig er det sosiale. Gjennom årene har vi sett hvor viktig leiren er for å skape vennskap mellom fekterne, både i egen klubb og på tvers av klubbene.  

Leirens første treningsøkt starter torsdag kl. 18.30. Fredagen er den harde dagen med to lengre økter. Lagfekting er alltid et populært innslag, som gjør den ene økten ekstra morsom. Lørdag er det både en liten fjelltur og grillfest etter at formiddagens treningsøkt er unnagjort.

Søndagen avsluttes alltid med Ulvik Cup. Da tar vi ut det som er igjen av krefter i en konkurranse mellom nye og gamle venner. Etter konkurransen avsluttes leiren med et godt måltid med påfølgende premieutdeling ca kl. 16.00.

Praktisk informasjon

Det blir sendt ut fullstendig pakkeliste til deltakerne, men siden fekterne bor på skolen, må de ha liggeunderlag/luftmadrass og sovepose. 

Påmeldingslink kommer.