Aktiviteter, Nyheter

Sesongoppladning på sommerleir

Bergens Fekteklubb og Stavanger Fekteklubb har igjen gjennomført fekteleir i vakre Ulvik torsdag 4. – søndag 7. august.

På sommerleiren innerst i Hardangerfjorden har vi gode treningsfasiliteter innendørs, stor plass utendørs, kort vei til både strand, fjell og trygge omgivelser. Her treffer man gamle og nye venner på tvers av vestlandsklubbene – og det blir en sportslig og sosial kombinasjon.

46 fektere i alderen fra 8 til 24 år deltok. Fekterne tilhører Bergen og Stavanger, samt to fektere fra Njård Fekteklubb. I tillegg hadde vi 3 trenere og en kurs- og stevneansvarlig, utenom frivillige foreldre.

At vi til og med klarer å tiltrekke oss de eldste fekterne ser vi som et kvalitetsstempel. Vi vektlegger at fekterne sosialiserer seg på tvers av alder, ved bo, trene og spise sammen. I tillegg har vi også alders- og nivåinndelt trening for å tilpasse innholdet best mulig.

I år hadde vi også med oss nyankomne ukrainske flyktninger, både barn, ungdom og mødre som deltok på fekteleiren på lik linje med de andre.

For tredje året på rad har vi hatt et dyktig og samkjørt trenerteam bestående av Matthieu Balteau, Gryta Krasikoviene og Tomas Krasikovas.

Med flere trenere kan fekterne kan trene parallelt etter sitt nivå. De yngste kombinerer fekting med lek og moro, mens de eldste og mest erfarne kan legge et godt grunnlag for en ny sesong med stevner. Slik er det rom for å bli med, enten man er erfaren eller om man er en mer fersk fekter.

Flere foreldre la også ferien sin til Ulvik – og var med på leiren, fra både Bergen og Stavanger fekteklubb. Vi ser at foreldreengasjementet er svært viktig for leiren og har en stor verdi for fektemiljøet.