Informasjon

Bli kjent med Bergens Fekteklubb

Bergens Fekteklubb

Bergens Fekteklubb ble stiftet i 1936, og har vært aktiv i alle år siden, med unntak for krigsårene 1940-1945. De siste 30 årene har Bergens Fekteklubb vært en av de største og mest aktive klubbene i Norge, med toppfektere i alle årsklasser, og en stor andel fektere på landslagene.

Klubben legger stor vekt på å ha gode instruktører, – også for de yngste gruppene. For barnepartiene er det alltid voksne trenere.

Bergens Fekteklubb er den eneste klubben i Bergensområdet som underviser fekting for barn. De aller siste årene har det vært stor pågang av nybegynnere i de yngste klassene, men klubben har aldri avvist nye fektere.

Utstyr:

Bergens Fekteklubb låner ut utstyr til alle nybegynnere. I løpet av de to første årene forventer klubben at fekterne skaffer seg sitt eget utstyr. Det er ingen sportsbutikker i Norge som selger utstyr til fekting, så klubben er behjelpelig med å skaffe dette, og det er også mulig å få kjøpt brukt utstyr.

Nybegynnerne må skaffe seg hanske og kroppsledning og sikkerhetsvest i løpet av første semester (se priser), – og kjøpe våpen og maske det neste. Andre året bør de kjøpe egen drakt (i hvert fall jakke).

Klubben har ikke en fast prisliste på utstyret, siden vi kjøper dette fra utlandet og prisene endres litt fra den ene gangen til den andre.

Hvem kan begynne?

Bergens Fekteklubb tar i mot nybegynnere i alle aldre, og fekting er en idrett man kan holde på med hele livet. Klubben har egne nybegynnerkurs for barn (fra 7-8 år og oppover).
Alle andre som begynner blir tatt inn sammen med de gruppene som allerede er etablert. Hvis du vil prøve deg er det bare å møte opp i Haukelandshallen, Sal 1, tirsdag, onsdag eller torsdag, og du blir tatt vel imot av topp internasjonale trenere.

Hva trenger du?

Du får låne alt fekteutstyr du trenger til å begynne med, – det du må ha er en vanlig treningsdrakt, og gode innesko uten høy såle. Etter at du har bestemt deg for at fekting er noe du gjerne vil drive på med kan du kjøpe utstyret litt etter litt.