Nyheter, Resultater

Vant Kongepokalen på hjemmebane

Tomas Geitung sikret seg kongepokalen etter seieren i helgens NM i Bergen. Totalt hanket klubben inn flest medaljer under årets norgesmesterskap.

Den nybakte norgesmesteren Tomas Geitung slo Bartosz Piasecki 15-14 i en svært nervepirrende finalekamp på hjemmebane. Etter at senior-NM måtte utsettes i vår på grunn av corona-situasjonen, kunne norgesmesterskapet endelig arrangeres i Haukelandshallen i Bergen 24.-25. oktober med fektere fra åtte ulike klubber.

Tok kongepokalen ‘hem’
De individuelle konkurransene gikk av stabelen på lørdagen, og i herreklassen vant både Tomas og Bartosz sine innledende puljer overlegent. De møtte heller ingen store hindringer i direkteutslagskampene, før de til slutt stod mot hverandre på finale-pisten. Etter en svært spennende, men jevn kamp, måtte Bartosz til slutt gi tapt for den yngre garde. Tyve år gamle Tomas Geitung er i tillegg regjerende norgesmester i juniorklassen og i U23.

Bergens Fekteklubb har gjort det svært sterkt i juniorklassene de siste årene, men har ikke klart å hente den gjeve kongepokalen for herre hjem siden 1994. Det er altså 26 år siden Bergens Fekteklubb hadde norgesmesteren for senior i herreklassen.

Beste klubb
Totalt sett ble Bergens Fekteklubb den beste klubben under mesterskapet med 2 individuelle gull, 1 inviduell sølv, 2 individuelle bronsemedaljer, samt 1 gull, 2 sølv og 2 bronsje i lagkonkurransene.

Under helgens NM fikk Bergens Fekteklubb også Joakim Vonen på pallen i seniorklassen, med en hederlig bronsemedalje.

I veteranklassen sikret Ivar Schøtt at klubben fikk enda et gull, etter han seiret over Ivar Stoutland fra Bygdø Fekteklubb i finalen.

I dameklassen endte Bergens Fekteklubbs Vilde Tengesdal i finalen. Under junior-NM forrige måned i Oslo, tok hun for tredje året på rad trippel tittel som norgesmester, med seier i kadett (U17-klassen), junior (U20-klassen) og i lag-konkurransen. Under senior-NM måtte Vilde derimot se seg slått av Katherina Malvik fra Titan Fekteklubb i Oslo, og endte med sølv i dameklassen. Lagvenninen Jiayi Wen sikret Bergens Fekteklubb enda en NM-medalje med sin tredjeplass i samme klasse.

Lagkonkurranse
Søndagen var det lagkonkurranse i senior-klassene. I dameklassen sikret Vilde Tengesdal, Jiayi Wen og Linn Birkeland gull til klubben, mens Tone Karstensen, Ada Sofie Gildernes og Agnes Bratlid fikk sølv.

I herreklassen gikk Bygdøs førstelag av med seieren, mens Bergen fikk de to andre pallplassene. Bergens førstelag med Tomas Geitung, Fabian Alfheim, Truls Straumøy og Welat Westrheim fikk sølv, mens Joakim Vonen, Casper Bergh, Dino Milak og Øystein Thorsheim fikk bronse. Andrelaget sikret seg den siste pallplassen etter 45-37-seieren over Njård.

Takk til alle utøverne, trenerne og dommerne som stilte, men også til hele apparatet rundt som bidro til et flott arrangement.

SENIOR HERRE:
1. Tomas Geitung – Bergen FK
2. Bartosz Piasecki – Bygdø FK
3. Joakim Vonen – Bergen FK
3. Tord Fjermestad – Bygdø FK

SENIOR DAME:
1. Katherina Malvik – Titan FK
2. Vilde Tengedal – Bergen FK
3. Jiayi Wen – Bergen FK
3. Maud Grand – Oslo FK

VETERAN HERRE:
1. Ivar Schøtt – Bergen FK
2. Ivar Stoutland – Bygdø FK
3. Pierre Labes – Stavanger FK
3. Henrik Paus – Affekt

LAG HERRE:
1 .Bygdø FK
2. Bergen FK
3. Bergen FK 2

LAG DAME:
1. Bergen FK
2. Bergen FK 2
3. BSI